Rimska kuhinja
torek, 22. marec 2016, ob 19. uri
pedagoški prostor Mestnega muzeja Krško
Razsežnost in moč rimske civilizacije lahko še danes prepoznavamo tudi skozi posamezne elemente kulinarične tradicije evropskih držav. Rimljani so prevzeli dobrote in sestavine kuhinj stare Grčije in Orienta, kronisti pa so spoznanja in recepte zapisali. Tako so jim omogočili preživetje vse do današnjih dni. Dediščino znanih Apicijevih receptov nam bo predstavil dolgoletni ravnatelj Slovenskega etnografskega muzeja, dr. Boris Kuhar, ki se je kot etnolog ukvarjal predvsem z raziskovanjem neevropskih kultur. Poznamo pa ga tudi kot velikega poznavalca rimske, srednjeveške in slovenske kuhinje.
Predavanje izvajamo v okviru obrazstavnih dejavnosti ob gostujoči razstavi Posavskega muzeja Brežice, Neviodunum, rimsko mesto ob reki Savi.
Najavljamo:
torek, 19. april 2016, 19.00
Slobodan Olić, predstavitev zadnjih arheoloških izkopavanj na lokaciji Drnovo
Informacije:
helena.rozman@mestnimuzejkrsko.si
051 475 675